Prethodnog vikenda, 09.-11.09.2016. je u Misanu u Italiji održana još jedna u nizu uzbudljivih MotoGP trka. Za razliku od prošlogodišnje trke koja je bila praćena kišom i mokrom stazom, vreme je ovog puta bilo sasvim na strani vozača, ali i ljubitelja i posetilaca trka kojih je bilo u velikom broju.

Sama trka je bila podeljena u tri nivoa / klase i to MotoGP, Moto2 i Moto3.

Španac Dani Pedrosa je trijumfovao u MotoGP klasi i tako postao osmi različiti pobednik MotoGP klase u osam odvoženih trka. Pedrosa je odvozao ubedljivo najbolju trku i obišao trojicu najbržih iako je imao veliki zaostatak. Za sobom je ubedljivo ostavio Rosija i Lorenza koji su u ovoj trci zauzeli drugo i treće mesto. Četvrtoplasirani je bio Markez.

Ipak, najlepši momenat na tribinama je bio onaj u kom je Rosi, vozeći drugi krug, zaobišao Lorenza i time učinio da njegovi navijači bukvalno skaču od radosti na tribinama i glasno navijaju. Ne mora se posebno naglašavati šta ime Valentino Rosi znači u Italiji, ali i u svetu.

 

Što se tiče Moto2 klase, u njoj je ovog puta pobedu odneo Italijan Lorenzo Baldasari, ostavivši za sobom Rinsa, Nakagamija i Zarka. Zarko je trku započeo sa prvog startnog mesta, ali nije mogao da istrpi nalete svojih rivala tako da je u cilj ušao kao četvrti. Na naše zadovoljstvo, Zarko je trenutno prvi u poretku na tabeli sa 194 boda. I ovog puta je Francuzu Zarku jedan og zvaničnih sponzora bio IPONE.

U Moto3 klasi je briljirao Binder iz Južne Afrike. Za njim su u cilj ušli Bastianini, Mir i Bulega.

 

Trebalo bi spomenuti i MotoGP Roockies trku koja je održana u subotu. Sama trka je bila više nego dinamična i uzbudljiva. Japanac Sasaki je trku otpočeo sa drugog startnog mesta, ali ga je na samom startu njegov rival odgurnuo pa je pao na čak 10. mesto. Svojom izuzetno veštom vožnjom je u jednom momentu stigao do treće pozicije, ali zbog konstantno agresivne vožnje drugih takmičara, u cilj je ušao kao četvrti. Samo proglašenje pobednika je donelo dodatni stres, jer se ispostavilo da su neki od vozača gazili linije, a neki su zbog agresivne vožnje kažnjeni od strane organizatora, tako da je Sasaki proglašen za pobednika, a on se nalazi i na prvom mestu u poretku na tabeli.

Naš tim je bio prisutan u oba dana trke i svojom kamerom zabeležio zanimljive i uzbudljive momente kojih je bilo na pretek.

 


Moto Bike uručen E-Trustmark sertifikat za dostizanje visokih standarda u elektronskoj trgovini

Oznaku poverenja u elektronskoj trgovini (E-Trustmark) dobilo je 36 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji među kojima je i Moto Bike.

U utorak, 14. juna E-Sertifikati su dodeljeni u okviru aktvnosti projekta Razvoj elektronskog poslovanja koji finansira EU iz pretpristupnih IPA fondova.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvom privrede Republike Srbije, a dodela oznake poverenja predstavlja inicijativu za uvođenje E-Trustmark principa i praksi u poslovnu zajednicu Srbije.

 

Sertifkate su u hotelu Metropol uručili Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji, i Vesna Kovač, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Obraćajući se prisutnima, Vesna Kovač je istakla da je osnovna prepreka elektronske trgovine u Srbiji strah potrošača prema trgovini preko interneta. „Uvek strahujemo od toga da će neko uzeti naše lične podatke, da će doći do brojeva naših kreditnih kartica. Nemamo poverenje u elektronsku trgovinu.“

Takođe, dodala je da je kod malih i srednjih preduzeća prisutna neinformisanost, nespremnost na edukaciju, te da nema inicijative za otvaranje novih kanala marketinga.

 

Svrha E-Trustmark oznake je unapređenje kvaliteta domaćih internet prodavnica i uspostavljanje poverenja između internet trgovaca/pružalaca usluga i potrošača koji koriste elektronsku trgovinu. Uspostavljanje poverenja između trgovaca i potrošača stimulisaće elektronsku trgovinu kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom tržištu i imaće pozitivan uticaj na privredu Srbije.

Preduzeća i preduzetnici kojima je dodeljena ova oznaka poverenja dokazali su da: pružaju jasne informacije o svojoj kompaniji, posluju u skladu sa zakonom, pružaju jasne, tačne i detaljne informacije o svojim proizvodima/uslugama i procesu kupovine, informišu potrošače o njihovim pravima koja se odnose na reklamaciju i odustanak od ugovora o kupovini.

Lešek Jakubovski, vođa projekta, istakao je da su preduzeća koja su dobila oznaku poverenja u e-trgovini u Srbiji ispunila visoke standarde u pogledu transparentnosti podataka o svom radu, poštovanja zakona, davanja informacija potrošačima o proizvodima i uslugama, kao i poštovanja njihovog prava za vraćanje robe i postupanje po žalbama. On je naglasio da je cilj projekta da se u Srbiji dostignu isti standardi u elektronskoj trgovini koji se primenjuju u EU, a prvi korak ka tome je da neko udruženje ili drugo telo u Srbiji preuzme izdavanje sertifikata poverenja koji nose ime E-Trustmark. To telo bi nakon preuzimanja ove uloge počelo da sarađuje sa evropskim udruženjima i u okviru EU ovlašćuje organizacije zemalja članica za izdavanje ovog sertifikata.

 

Projekat Razvoj elektronskog poslovanja koji finansira Evropska unija nastoji da pomogne Republici Srbiji da poveća konkurentnost svoje privrede jačanjem privatnog sektora, uz poseban naglasak na mala i srednja preduzeća.

Mala i srednja preduzeća i preduzetnici dobijaju direktnu podršku za učešće u elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju kao inovativnim sredstvima koja će njihovim proizvodima i uslugama olakšati pristup međunarodnom tržištu i smanjiti troškove. Projekat takođe podstiče učešće potrošača u cilju što boljeg prihvatanja elektronske trgovine među građanima Republike Srbije.

Konačno, projekat pruža podršku u interakciji između državne uprave i poslovnog sektora, sa ciljem da se olakša razvoj novih tehnologija koje će omogućiti veću fleksibilnost državne uprave i pružanje boljih usluga kako domaćim, tako i međunarodnim preduzećima.

Korisnici projekta i glavni partneri su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo privrede Republike Srbije.

Jedan od ciljeva projekta Razvoj elektronskog poslovanja je unapređenje kvaliteta domaćih internet prodavnica. Stoga je projekat pružio mentorsku podršku malim i srednjim preduzećima, kao i preduzetnicima posvećenim dostizanju visokih standarda u elektronskoj trgovini za dobijanje oznake poverenja (E-Trustmark).

Oznaka poverenja u elektronskoj trgovini (E-trustmark) koju dodeljuje projekat Razvoj elektronskog poslovanja u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvom privrede Republike Srbije predstavlja inicijativu za uvođenje E-Trustmark principa i praksi u poslovnu zajednicu Republike Srbije.

Svrha ove oznake je uspostavljanje poverenja između internet trgovaca/pružalaca usluga i potrošača koji koriste elektronsku trgovinu.  Uspostavljanje poverenja između trgovaca i potrošača stimulisaće elektronsku trgovinu kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom tržištu i imaće pozitivan uticaj na privredu Republike Srbije.

Mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji su stekli pravo da na svom vebsajtu prikažu oznaku poverenja projekta Razvoj elektronskog poslovanja (e-Business Development Project e-Trustmark) prethodno su prošla pažljivu procenu i dokazala da ispunjavaju kriterijume definisane u okviru projekta Razvoj elektronskog poslovanja.

Preduzeća i preduzetnici kojima je dodeljena ova oznaka poverenja dokazali su da: pružaju jasne informacije o svojoj kompaniji, posluju u skladu sa zakonom, pružaju jasne, tačne i detaljne informacije o svojim proizvodima/uslugama i procesu kupovine; informišu potrošače o njihovim pravima koja se odnose na reklamaciju i odustanak od ugovora o kupovini.

Oznaka poverenja u elektronskoj trgovini koju dodeljuje projekat Razvoj elektronskog poslovanja važiće od juna 2016. godine do novembra 2017. godine.

 


Treće po redu najmasovnije hard enduro takmičenje u Srbiji, Xross trka biće održana od 10. do 12. juna na Tari. Ova trka je jedinstvena u svetu zbog toga što okuplja sve vrste enduro i hard enduro motora, a zbog velikog interesovanja ove godine trajaće tri dana i biće podeljena na Xross Challenge – za enduro i hard enduro vozače i Xross Trophy - za vozače dual-sport motora.

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da ćemo i ove godine biti jedan od zvaničnih sponzora Xross Challenge- a, a IPONE ulje, čiji smo generalni zastupnici, će se kao zvanično ulje koristiti u trkama. Novost u samoj organizaciji je ta da više vozači neće sami donositi kanistere na kojima će biti startni brojevi, već će organizator u oba trkačka dana na Tank Point- u obezbediti za svakog učesnika po 5 litara goriva- benzin RON95, koje će u proporciji 1:50 (2%) biti pomešano sa uljem IPONE Samourai Full Synthetic i to će ulaziti u cenu startnine. Gorivo za Prolog je odgovornost i trošak takmičara. Takođe, svaki takmičar će drugog i trećeg dana startovati trku sa punim rezervoarom goriva o sopstvenom trošku.

 

IPONE Samourai Full Synthetic, ulje koje će se koristiti za pravljenje 2% mešavine za dvotaktne motore na Xross challenge- u je 100% sintetička mešavina ulja sa aromom jagode koje je specijalno formulisano za dvotaktne motore za trke (trial-enduro-cross i speed). Izuzetna snaga maziva omogućava smanjenje doze za ulje. Odgovara svim tipovima goriva, integrisani rezervoar na ambalaži omogućava da se direktno meri procenat ulja. Mešavina je obojena u narandžasto da dokaže da je to efektno SAMOURAI RACING ulje, koje je dokazalo svoju superiornost mnogobrojnim pobedama u najoštrijoj konkurenciji (Gilles Lalley classic....). Koristi se kao 1% mešavina u ekstremnim uslovima, 2% na putu- stazi, 1.5 % do 2.0% u izdržljivosti i 3 do 5% u brzini. Ulje daje snagu u radu najsavremenijim generacijama motora.

 

Kompanija IPONE je osnovana 1985. godine sa sedištem u Francuskoj. Bavi se isključivo proizvodnjom i distribucijom ulja za motocikle. IPONE je razvio proizvode za održavanje svakog pojedinačnog dela motora ponaosob i poseduju ubedljivo najkomletniji program proizvoda za održavanje dvotočkaša koji se danas može naći na tržištu. Moderna, inovativna i dizajnirana ambalaža ističe brand, ali istovremeno i omogućava lakšu i pristupačniju upotrebu samih proizvoda. IPONE je uvek na korak ispred konkurencije pakovanjima sa integrisanim dozerom, dvotaktnim uljima sa mirisom jagode, sprejovima različitih zapremina... Pored vrhunskog kvaliteta, i sam izgled IPONE proizvoda jednostavno ulepšava radionice.


Proteklog vikenda, 14.05. - 15.05. se održala trka u motokrosu na stazi Jeljen u Čačku. U trkama je učestvovalo oko 80 takmičara u različitim klasama. Pored domaćih, gosti vozači su bili iz BiH, Slovenije, Makedonije i, ove godine prvi put, iz Norveške.

Kao i na većini trka tokom sezone, Moto-bike iz Kaća je i na ovoj trci bio sponzor, pružajući podršku organizatorima, ali i učesnicima, a obeležja IPONE ulja i maziva, čiji smo uvoznici za Srbiju, bila su postavljena duž cele staze. 

U subotu, 14.05. su održani nezvanični treninzi, a u nedelju, 15.05. je održan zvaničan treninig u 9h, a start prve trke otpočeo je u podne, a svemu je prisustvovalo nekoliko hiljada gledalaca.Posebno smo ponosni na Zimonjić Milića, čiji smo zvanični sponzor, koji je osvojio 2. mesto u klasi Mx85.

Zbog loših vremenskih uslova, kiše i pljuskova koji su se sručili toga dana, a naravno i zbog bezbednosti samih takmičara, druga trka za neke klase nije ni održana. Međutim, sve to ipak nije uticalo da dodelimo prigodne nagrade takmičarima koje smo kao sponzor pripremili.


Tokom prošlog vikenda u Horgošu na severu Bačke startovao je Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu na kome je učešće uzelo više od 60 takmičara iz zemlje i inostranstva u šest klasa. Uvoznik IPONE ulja i maziva za Srbiju, Moto-Bike iz Kaća, podržao je vozače kluba Ere iz Arilja koji su na ovoj trci ostvarili zapažene rezultate.

 

Vozači MK Ere su noseći obeležija IPONE na dresovima i motorima opravdali očekivanja sponzora i osvojili ubedljivo prvo mesto u ekipnoj konkurenciji u klasi A-profesionalna klasa.

 

Moto-Bike iz Kaća godinama podržava domaći moto sport u Srbiji i prisutan je na većini trka tokom cele sezone.

 


Online Shop !

Moto-Bike Online Shop

- Preko 20000 artikala u ponudi, online porucivanje,isporuka i placanje pouzecem

Tehnicka podrška

Tehnička podrška - Želite više informacija?  pozovite nas:  065 / 288-99-79,  021 / 445-069,  021/ 633-42-45  OD 8h DO 18h

×